Stajyer Asci | Lezzet'in Tarifi

En lezzetli yemek ve tatlı tarifleri

14 Aralık 2017 Perşembe

Etimek Tatlısı Tarifi , Nasıl Yapılır?

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 paket tuzsuz etimek.
Şerbeti için;
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su.
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt,
  • Yarım su bardağı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) un,
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme ) buğday nişastası,
  • 1 paket vanilya (5 gram),
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı.
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti,
  • 1 su bardağı süt.

Etimek Tatlısı Yapılışı

Etimek tatlısı şerbeti için gerekli olan su ile toz şeker, tencereye koyulur ve toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
Ocağın üzerinde 15 dakika kaynatılır ve hazırlanan şerbet ocaktan alınır.
Dikdörtgen borcam içerisine etimekler aralıklı şekilde dizilir.
Etimeklerin üzerine şerbet dökülüp ıslatılır ve bir kenarda bekletilir.

Muhallebisi için gerekli olan süt, toz şeker, un ve nişasta tencere içerisinde karıştırılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerinde göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Ocaktan almaya yakın vanilya ile tereyağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Hazırlanan muhallebi, şerbetlenen etimeklerin üzerine eşit şekilde yayılır.

Krem şanti ile süt, mikser yardımı ile yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.
Kıvam alan krem şanti, muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.
Hazırlanan etimek tatlısı, buzdolabına kaldırılarak en az 4 saat dinlendirilir (1 gece dinlendirilirse daha iyi olur).
Daha sonra üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir.